隆源餅行已傳承至第4代,其中芋仔餅、番薯餅是到北埔的遊客必帶的伴手禮,現在客家大餅為最受歡迎的喜餅口味。手工一層層包覆肉鬆、蛋黃、紅豆餡等傳統食材,最後包上粢粑將餅皮壓製成大餅,烘烤後金黃色表皮,吃起來口感豐富,層次分明。
Management of the Lung Yuan Pastry Store has been passed on through 4 generations. Its taro cakes and sweet potato cakes have come to be must-buy presents for visitors to Beipu. Now, Hakka pastry is the most popular product. Layers of pork floss, egg yolk, red bean paste and other traditional foods are added by hand and finally wrapped in qi ba (steamed glutinous rice pastry) and pressed to make a pastry. After baking, its crust is a golden yellow, with a rich taste that has multiple levels.
隆源餅行は伝承されてすでに4代目、そのうちの芋仔(サトイモ)餅、番薯(サツマイモ)餅は北埔に來た行楽客が必ず購入するお土産で、現在は客家大餅が最も人気のある喜餅(婚約したことを親戚友人に知らせるお菓子)の味になっています。手作りで一層一層豚肉でんぶ、卵黃、小豆餡等伝統の食材を包み、最後に餅で包んで大餅の形に押します。香ばしく焼けた皮は豊富な食感があり、層がはっきり分かれています。
資料來源:台灣客家等路大街 http://www.hakkamall.org.tw/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
產品規格
225g/1入,共10入
保存期限:20天
留言列表